"The Sounds and Tammy"

"The Sounds and Tammy - Live 1966"
          Η Go Create Music με χαρά κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της παραγωγής  βινυλίου, παρουσιάζοντας σε συμπαραγωγή με την B-otherSide records-Lost Archives, μία ακυκλοφόρητη, έως τώρα, ζωντανή ηχογράφηση των Sounds με την Τάμμυ, από τον χειμώνα του 1966.
          Εκτός της παραγωγής, το έμπειρο τμήμα της Go Create Graphic Creations, ανέλαβε και έφερε εις πέρας με επιτυχία, το δύσκολο έργο της δημιουργίας ενός vintage εξωφύλλου, στηριγμένο πάνω στο υπάρχον φωτογραφικό υλικό. Εκτός αυτών, είχε την επιμέλεια της δημιουργίας της συλλεκτικής κασετίνας, όπως και όλων των εικαστικών παρεμβάσεων που έλαβαν χώρα στις αφίσες και τις καρτ-ποστάλ που περιλαμβάνονται στην συλλεκτική αυτή έκδοση.
          Όσον αφορά το περιεχόμενο, από την πομπίνα διασώθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση 18 τραγούδια, μέσα στα οποία περιέχονται και 2 αδισκογράφητα μέχρι τώρα, το "Les trois garcons", ένα γρήγορο cha-cha που αποδίδει  μοναδικά η Τάμμυ και το 12μετρο blues "I've got no reasons to stay" με την υπέροχη βραχνή φωνή του guest  Γιώργου Πετρίδη (ex Bluebirds). Στην έκδοση περιλαμβάνονται ακόμα τα "Daydream" και "The story of a tramp"  από το πρώτο και υπερσπάνιο single των Sounds το οποίο περιέχεται και στην έγκριτη αμερικάνικη συλλογή "Girls in the Garage Vol.5" , παιγμένα ζωντανά μαζί με 16 ακόμα διασκευές, που απάρτιζαν το πρόγραμμα  των Sounds. Τα τραγούδια αποδίδουν ο Τάκης Σφακιανόπουλος (οργανίστας του γκρουπ που άνοιγε το πρόγραμμα με ιταλικά και γαλλικά τραγούδια) και συνεχίζει  με την Τάμμυ και τον Τάκη Αντωνιάδη.
          Η κυκλοφορία έχει γίνει σε 450 αριθμημένες κόπιες, από τις οποίες οι 200 σε μαύρο βινύλιο και οι 183 σε λευκό βινύλιο, οι οποίες περιέχουν εξασέλιδο ένθετο με ακυκλοφόρητο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του κ. Άλκη Έξαρχου (μάνατζερ και φωτογράφου της μπάντας) και την βιογραφία του συγκροτήματος στα ελληνικά και σε αγγλική μετάφραση. Τέλος, οι πρώτες 66 κόπιες έρχονται μέσα σε δερμάτινο Box Set με ανάγλυφη ασημοτυπία, μέσα στο οποίο υπάρχουν έξτρα cd με τα τραγούδια του βινυλίου, 4 καρτ-ποστάλ (2 από Sounds και 2 από Τάμμυ) ρεπλίκες από αυθεντικά αυτόγραφα της εποχής, μια αφίσα 30cm x 40cm και μια γιγαντοαφίσα 60cm x 90cm, υπογεγραμμένη από την Τάμμυ. Τον καθαρισμό και το mastering των ηχογραφήσεων επιμελήθηκε ο Γιάννης Κύρης.


To άλμπουμ είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Τάκη Αντωνιάδη.

Ένα δείγμα μπορείτε να ακούσετε εδώ :
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου