"Venus In Furs"


" Dead Europe "



Το εξώφυλλο των Venus In Furs μάλλον διεκδικεί τον τίτλο της πιο εύκολης εργασίας μου, αφού η συνεργασία με την μπάντα ήταν άψογη και η δημιουργία των εικαστικών μερών έγινε με μια αβίαστη και φυσική διαδικασία, που είχε την ευκαιρία να ωριμάσει μέσα από τον χρόνο που μεσολάβησε από την αρχική του version μέχρι το τελικό αποτέλεσμα που τελικά αποτυπώθηκε στο βινύλιο.
Αρχικά για την επιλογή του θέματος του εξωφύλλου έπρεπε να βρεθεί κάτι που να συνδέει την ιστορική dark wave πορεία του γκρουπ από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 με την σημερινή post punk κατεύθυνση που έχει πάρει , πάντα μέσα στα πλαίσια μιας περιρρέουσας σκοτεινιάς που τυλίγει τους στίχους τους. Με την σύμφωνη γνώμη του γκρουπ αποφασίστηκε να επιλεγεί μια λεπτομέρεια από κρίνο, μέσα σε ένα μωβ και άσπρο πλαίσιο, προφανώς δίνοντας άμεσα την αίσθηση ότι πρόκειται για λεπτομέρεια από κάποιο επιτύμβιο στόλισμα, κάτι που άλλωστε επιδιώκαμε ώστε να υπάρξει άμεσος συσχετισμός με τον τίτλο του άλμπουμ “Dead Europe”. Ουσιαστικά από το εξώφυλλο ακόμα, και χωρίς πολλά περιθώρια για λάθος κατανόηση, εστίασα στο να περάσει όσο το δυνατόν καθαρότερα το μήνυμα που κόμιζαν οι Venus In Furs.
Αντίστοιχα στο οπισθόφυλλο για να μην υπάρξει οποιαδήποτε σύγχυση με μια οποιαδήποτε άλλη τυχαία επιλογή, διάλεξα να απομονώσω ένα κομμάτι του εξωφύλλου που μου πρόσφερε την πρακτικότητα να είναι αρκετά σκούρο από την μια πλευρά και να παρέχει την δυνατότητα παράλληλα να αναδείξω το ρητό του Borges στην απάνω αριστερή πλευρά, σε άσπρο πάντα χρώμα. Η αντιδιαστολή του λευκού χρώματος με το κυρίαρχο και πένθιμο μωβ, βοήθησε και στην ανάδειξη των τίτλων των τραγουδιών, με την αντίστοιχη γραμματοσειρά που θα ενίσχυε το αποτέλεσμα, ώστε να επιτείνει την σκοτεινή επίγευση των Venus In Furs.
Όσον αφορά το εσώφυλλο, τα πράγματα ήταν σαφώς πιο απλά αφού στην μπροστινή του όψη επέλεξα πάλι να απομονώσω ένα μεγάλο θεματικό κομμάτι του εξωφύλλου και για να υπάρχει μια αντιδιαστολή, πρόσθεσα τους κόκκους (pixels) που δίνουν μια παλαιϊκή υφή, μετατοπίζοντας το βάρος στα γραφόμενα του συγκροτήματος, πάντα σε λευκό χρώμα. Στο οπισθόφυλλο, θέλοντας να απομονώσω την προσοχή του αναγνώστη στους εξαιρετικούς στίχους του Περικλή Μποζινάκη, κράτησα το λευκό χρώμα στην γραμματοσειρά και ως φόντο επέλεξα μια απόχρωση του βιολετί χρώματος, η οποία είχα πληροφορηθεί πως θα έντυνε κάποια έγχρωμα βινύλια της έκδοσης του δίσκου, ώστε να προετοιμάζει αυτόν που θα έπιανε στα χέρια του το έγχρωμο βινύλιο. Τέλος για τις ετικέτες του δίσκου προτίμησα να κρατήσω το αρχικό λουλούδι με βάση το κεντράρισμα της τρύπας, ώστε να υπάρχει μια ισορροπία στον δεδομένα στενό χώρο του label και στην αριστερή πλευρά έδωσα μόνο τις απαραίτητες πληροφορίες, δηλαδή τις στροφές του δίσκου και την πλευρά, τα δύο απαραίτητα συστατικά για αυτόν που βρίσκεται πάνω από το πικ-απ και ετοιμάζεται να ακούσει τον δίσκο, χωρίς να επιβαρύνω την επιφάνια με περιττά στοιχεία.


1 σχόλιο:

  1. ημουν στην παρουσιαση του βινυλιου....πολυ ωραια δουλεια γραφιστικη...συγχαρητηρια για την αψογη φιλοτεχνηση των εσω/εξωφυλλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή